1. Упутство за коришћење веб апликације за грађане

Увод

Веб апликација "Центар за подршку" је дизајнирана тако да лако могу да је користе сви који имају приступ Интернету, било преко брзих АДСЛ линија, преко dialupа или мобилног телефона. Такође је интегрисана и аудио подршка када се приступи почетној страни за слабовиде особе са поруком која их упућује на телефон путем кога могу да контактирају дежурног службеника. Коришћењем услуге Гугл Преводилац омогућено је превођење на све језике које Гугл тренутно подржава. Упутство за коришћење путем мобилног телефона дато је на адреси.
Поступци у коришћењу апликације су следећи:

Почетна страна

1. У адресној линији свог веб претраживача грађанин треба да унесе веб адресу сајта  http://velikaplana.navezi.info. Отвара се следећа страна
После отварања стране чује се аудио порука у трајању 19 секунди којима се слабовида лица упућују на телефон дежурног службеника који ће им помоћи да остваре своја права. Грађанин може да изабере да оде на странице за подношење захтева или на страницу за преглед статуса захтева. Уводни текст га упућује на линкове са додатним информацијама о пројекту, односно на званичну презентацију општине Велика Плана. Уколико је потребно грађанин може да добије и превод текуће и осталих страна на жељени језик путем услуге Гугл Преводилац. Систем аутоматски препознаје подешавања броузера за језичку подршку тако да су називи језика у падајућем менију усаглашени са језиком грађанина.  Снимак екрана са падајућим менијем за избор језика на који жели превођењеје следећи. 
Уколико је изабран мађарски језика преведена почетна страна изгледа као на следећој слици

Картица са захтевом

2. Притиском на тастер "Нови захтев" отвара се картица за подношење новог захтева која изгледа као на слици

Попуњавање захтева грађанина

3. У поља на екрану уносе се подаци који су потребни за отварање картице са захтевом за подршку: име и презиме, адреса епоште, телефон, коме се захтев упућује, предмет захтева, захтев/порука са образложењем, приоритете (подразумевано је нормалан).
Изглед стране са активираном падајућом листом коме се упућује захтев је приказан на слици
Изглед попуњеног захтева је следећи
Притиском на тастер "Пошаљи захтев" захтев се упућује веб аплликацији "Центар за подршку". Грађанин има могућност да поништи захтев или да освежи екран.
Екран после притиска на тастер "Пошаљи захтев" је следећи

Порука са потврдом да је захтев послат

4. После слања захтева систем аутоматски генерише одговор као што је приказано на слици

Екран за пријаву веб апликацији  за преглед статуса захтева

5. У одговору се налази линк који омогућава да се директно оде на страну са информацијама о статусу захтева ко што је то приказано на слици
Кликом на дугме "Прегледај статус" отвара се следећи екран

Екран за проверу статуса захтева

6. Избором картице отвара се екран на коме су информације о статусу захтева као на слици

Екран за унос допуне/измене захтева

7. Уколико се грађанин предомислио,  или жели да допуни захтев, или  је у међувремену дошао до тражене информације онда може да попуни поље "Порука о грешци" и да притиском на дугме "Пошаљи одговор" обавести Центар за подршку. 
Екран са поруком да је порука са допуном послата
Ако се поново погледа картица са информацијама о поднетом захтеву екран има следећи изглед
Додатне информације везане за коришћење апликације могу да се добију слањем поруке на адресу епоште podrska@velikaplana.naveyi.info.

Comments