Преузимања

Веб апликација "Центар за подршку" (CZP 1.0) може да се преузме са линка уз услове коришћења на линку.

Процес инсталације

CZP 1.0  долази са сопственим веб базираним инсталером да би вам помогао да успешно обавите инсталацију. Пожељно је да имате општа знања о веб сереверима, PHP и MySQL-у.

Претходни захтеви

Да би сте инсталирали  CZP 1.0  ваш веб сервер мора имати инсталиран барем PHP 4.3 (или новији) и MySQL 4.1.
Уколико нисте сигурни да ли су ови захтеви задовољени проверите код свог администратора пре него што почнете инсталацију.
У току инсталације потребна вам је барем једна MySQL база података са валидним корисником, лозинком и именом хоста. MySQL корисник мора имати све привилегије у току инсталације. 
CZP 1.0 захтева да PHP директива short_open_tag буде укључена (статус on). Зависно од ваших привилегија директива мора да буде подешена у фајлу php.ini, .htaccess или httpd.conf.

Почетак инсталације

У овој фази морате преузети последњу верзију  CZP 1.0, затим морате распаковати архиву и пребацити фајлове у директоријум за преузимање по вашем избору на вашем серверу. Основна знања о коришћењу FTP су вам од помоћи у овој фази. 
CZP 1.0 инсталер захтева да можете да може да да пише и модификује фајл ost-config.php који се налази у директоријуму include. Пратите инструкције које вам даје инсталер.

Коришћење инсталационог скрипта

Када су претходни кораци комплетирани можете да завршите инсталацију и базна подешавања из веб броузера. Инсталер можете позвати навођењем веб адресе http://vasdomen/podrska/setup/  (уз претпоставку да сте фајлове ставили у директоријум http://vasdomen/podrska/.
CZP 1.0 инсталациони скрипт ће покушати да аутоматски детектује стазе и привилегије. Пратите инструкције да би сте завршили процес инсталације.
Уколико инсталер наиђе на било коју конфигурациону грешку тада се процес инсталације прекида док се грешка не отклони.
Уколико је све у реду појавиће се екран са формуларом за унос података које CZP 1.0 тражи.
инсталациону osTicket's installation script will attempt to auto-detect paths and any permission iss
Уколико су подаци исправни скрипт ће креирати и иницијално унети податке у базу података уз креирање конфигурационог фајла.

Завршетак инсталације

Уколико је конфигурациони скрипт завршио рад без грешака тада је CZP 1.0 инсталиран. Тада можете да се пријавите са корисничким именом и лозинком који су креирани у току инсталације. После базне инсталације потребно је подешавање CZP 1.0 за употребу. Пре тога треба да промените привилегије у фајла include/ost-config.php удаљавањем права да се мења и  да обришете setup директоријум.

Оспособљавање система

Опособљавање система је у суштини постинсталационо подешавање приступом администраторском контролном панелу на адреси преко директорију  http://vasdomen/podrska/scp/.
Уколико вам је потребна помоћ можете је добити у оквиру форума корисника на адреси http://groups.google.com/group/centarzapodrsku.
Google групе
Центар за подршку
Посети ову групу
ċ
Милан Милошевић,
19. 2. 2012. 14:05
ċ
czp1.0.tar.gz
(717k)
Милан Милошевић,
19. 2. 2012. 13:28
Comments